イベントについて

I Vini del Piemonte(イ・ヴィーニ・デル・ピエモンテ)は、ピエモンテのワイナリー約200社が加盟するプロモーションの組合です。ピエモンテ産ワインの豊富なバリエーションや個性を世に広め伝えることを目的に活動しており、毎年世界のいろいろな国で30以上のプロモーションを企画しています。
I Vini del Piemonte is a consortium of promotion that includes some 200 Piedmontese wine companies. The aim is to promote and communicate in the best way possible the richness and peculiarities of the different Piedmontese wine designations. Every year, the consortium organizes more than 30 promotional initiatives in different countries around the world.

Slow Wine (スローワイン)はイタリアワインのガイドブックで、スローフード協会から発行されています。それぞれのワインの評価、香り、味だけではなく、ワイナリーに対する深く直接的な知識が唯一の主人公であるという真のストーリーテリングも記されています。Slow Wine is the Italian wine guide published by Slow Food Editore: not only reviews and organoleptic descriptions but a real wine storytelling where the deep and direct knowledge of the wine companies is the one and only protagonist.

Meaning of the partnership between Slow Wine and I Vini del Piemonte

スローワインとイ・ヴィーニ・デル・ピエモンテのパートナシップについて

近年東南アジアの市場で成功を収め、今ではワインメーカーの海外プロモーションにおけるリーダーとなったプロモーション組合イ・ヴィーニ・デル・ピエモンテと共同で開催する共同企画のため、スローワインワールドツアーの名の元にスローワインが東京に上陸するのは今年で4回目になります。スローフードは約30年前にピエモンテ州にて始まりました。世界各国に所在するメンバーが急激に増加し、カルロ・ペトリーニのアイデアが爆発的に広がったにもかかわらず、その本拠地はピエモンテ州の小さな町ブラにあります。その心臓はまだピエモンテで脈打ち、最初のイベントはこの地域のワインを中心に行いました。それを考えれば、2010年に設立された強固で団結力のある逸品ワインメーカーのグループであり、ワインの品質で世界をリードする地域、ピエモンテ産の呼称が付く様々なワインの品種や特徴をより良くし上手く伝えることを目的として掲げているスローフードがイ・ヴィーニ・デル・ピエモンテをパートナーとして選ぶのは自然なことではないでしょうか。
For the fourth time Slow Wine touches down in Tokyo with its Slow Wine World Tour to take part in a joint event with the consortium of promotion I Vini del Piemonte that, drawing upon the success enjoyed in recent years with the southeast Asian markets, it is now considered a leader in promoting wine producing companies abroad. Slow Food started out almost thirty years ago in Piedmont. Despite the exponential growth of members worldwide and the huge spread of Carlo Petrini’s ideas, its headquartes remain in Bra, a small Piedmontese town. Its heart still beats in Piedmont and the first events were centred on the wine of this region. So, it was natural for Slow Food to choose the consortium of promotion I Vini del Piemonte as a partner, a strong and cohesive group of great wine producing companies, established in 2010 with the aim of enhancing and better communicating varieties and peculiarities of the different wine designations of Piedmont, a world leading region for the quality of its wines.

The beauty of manual skills

醸造家たちの手仕事

本イベントで試飲できるワインはイタリアワインメーカーの手作業の成果です。ブドウを自分の手で育て、醸造の全ての過程を管理する人々の作業がこのようなワインを生み出します。厳選された銘柄は化学物質の使用量を抑え環境に対するサステナブルなブドウ栽培によって作られ、ブドウ品種と生産地域の特徴がセラーで、ありのままに自分たちを表現するようなハイエンドな醸造スキルで作られたワインが揃います。
The wines that you will taste at the event are the fruit of great Italian wine makers’ manual skills. These wines are the authentic result of the work of producers who directly grow their vines, with the entire control on the production chain.
The selected labels are the result of a sustainable viticulture for the environment, with a low use of chemicals. These wines are also the product of (high end) winemaking skills that let the territory of origin and the vine varieties express naturally in the cellar.